dimarts, 16 d’agost del 2016

PASTÍS FRED DE NATA

Aquestes han estat unes postres per un àpat de la festa major. A casa agrada molt la nata i era el moment de tastar-la. Millor fer-lo el dia abans per posar-la al congelador i està totalment gelada. 

INGREDIENTS:

Per la base:
- 200g de galeta maria
- 140g de mantega
- un raig de llet
- 80g de xocolata negre fondant

Per la nata:
- 180g de llet condensada
- 400g de nata per muntar freda
- gotes de vainilla en líquid

Per decorar:
- 150g de xocolata negre fondant
- una mica de mantega
- 40g d'avellana

ELABORACIÓ:

Per la galeta, es posa la galeta al vas i es tritura 5 segons/velocitat 7. Es desfà 100g de la mantega al microones i es barreja amb la galeta a 10 segons/velocitat 4. Es mira de fer una bola amb la galeta i si costa de compactar es posa un raig de llet. Després, s'estén a la base del motlle uniformement. Es desfà la xocolata negre i la mantega restant al microones i es posa al cim de la base de la galeta. Es guarda a la nevera. 
Per la nata, primer es neteja al vas i tot seguit s'hi posa la nata freda amb la papallona. Es programa entre 2-3 minuts a velocitat 3 fins que quedi muntada. S'afegeix la llet condensada i unes quantes gotes de vainilla en líquid i es barreja bé amb l'espàtula. Es col·loca la nata al cim de la base de galeta i xocolata. 
Per decorar, es fon la xocolata amb la maneta al microones i es tira pel cim de la nata. Es tritura l'avellana amb la mà de morter o amb la thermomix i es posa pel cim del pastís. 
Es guarda al congelador un mínim de 1h però millor fer-la el dia abans. Es treu 10 minuts abans de servir 


Pastís fred de nata


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada