INGREDIENTS (per 4 persones):
Pel fumet:
- 150g gambes vermelles (en aquesta vaig posar gambons frescos)
- 1l d'aigua
Pel varoma:
- 250g de xirles
- 300g de filet de lluç
Pel sofregit:
- 150g de ceba
- 2 alls
- 200g de tomàquet natural triturat
- 50ml d'oli d'oliva
- 80g d'arròs
- sal i pebre
ELABORACIÓ:
Es posen les xirles amb aigua i sal i es reserven. Es pelen les games i es posen els caps i les cloves al vas i es reserva el cos de les gambes en un plat. S'afegeix al vas 1l d'aigua i es programa 5 minuts/100º/velocitat 4. Es cola i es reserva el fumet. Es neteja el vas i la tapa per tal que no quedi cap clova.
Es posa la ceba a quarts al vas amb els alls i es trosseja 4 segons/velocitat 4 i s'incorpora l'oli i es cou 10 minuts/varoma/velocitat 1. S'afegeix el tomàquet triturat i es programa 10 minuts/varoma/velocitat 1 amb el cistelles a dalt per deixar evaporar. S'incorpora el fumet reservat, la sal i el pebre i es programa 7 minuts/varoma/velocitat 1. Mentrestant, s'escorren les xirles i s'hi passa aigua per acabar de treure la sorra en cas que encara n'hi hagi. Es posen les xirles al varoma i el lluç a la safata amb sal i pebre. Un cop acabat el temps anterior, s'afegeix els 80g d'arròs al vas i es col·loca el recipient varoma al cim del vas amb la seva tapa. Es programa 15 minuts/varoma/velocitat 1. Un o dos minuts abans de finalitzar el temps, s'introdueixen els cossos de les gambes pel bocal. Es serveix en un plat de sopa amb les xirles i el lluç esmicolat pel cim.
Sopa de peix |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada