INGREDIENTS (3-4 persones):
- 500g d'anelles de calamar
- 120g de ceba
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxvAdQT1CG-vhqvfCNFhBm1Y8jhdrz7HCznapDJnZKeO2qAQi1VHcduiny07T8BLB5L4-R5R1EmtSaIElrKE1A2EoFv20uXVxDVxUueAF4YMivVCEKdVfgEhkg29uxK-EYJgZS957aFA/s200/thermomix.jpg)
- 30ml d'oli
- 30ml de conyac
- 120ml de vi blanc
- 170g de tomàquet fregit
- polsim de cayena, pebre i sal
- 1 fulla de llorer
- julivert picat
- 800ml de caldo de peix
- 350g d'arròs
- safrà o colorant
- 8 gambes/llagostins
- musclos (no en tenia i no en vaig posar)
ELABORACIÓ:
Es renten els calamars, es tallen en forma d'anelles i es reserven.
Es pica la ceba i els alls durant 4 segons/velocitat 4. Es baixen els ingredients de la paret del vas i s'afegeix l'oli i es sofregeix 8 minuts/varoma/velocitat cullera. S'incorporen els calamars i es sofregeix 10 minuts/varoma/gir esquerra/velocitat cullera. Tot seguit, s'afegeix el vi blanc i el conyac i es programa 5 minuts/varoma/gir esquerra/velocitat cullera i sense cubilet. Quan acabi, s'incorpora el tomàquet, la cayena, la sal, el pebre, la fulla de llorer i el julivert i es programa 15 minuts/100º/gir esquerra/velocitat cullera. Es calenta el caldo de peix en un cossi i després s'introdueix al vas amb l'arròs i el colorant/safrà i es cou 14 minuts/100º/gir esquerra/velocitat cullera. Quan faltin 4 minuts, s'introdueixen les gambes i els musclos per la boca i s'enfonsen una mica per tal que es coguin bé. Un cop acabat el temps, es posa l'arròs en una plata i es deixa reposar uns 5 minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada