INGREDIENTS (trena de 500g):
- 25g de mel
- 30g de mantega
- ratlladura de 1/2 llimona
- 1 ou
- 15g de lleva premsat fresc
- 300g de farina de reposteria
- polsim de sal
- nutella
- nous
- 50g de sucre glass
ELABORACIÓ:
Es piquen les nous (la quantitat segons el gust) 2 segons/velocitat 3 i es reserva en un plat.
Es posa la llet, la mel, la mantega, el llevat, la ratlladura de llimona i el rovell d'ou (es guarda la clara d'ou) i es calenta 4 minuts/37º/velocitat 2. S'afegeix la farina i el polsim de sal i es programa 2 minuts/velocitat espiga. Es deixa reposar en el vas o en un bol tapat en film i un drap unes 2h. En acabat, s'estén la massa en forma rectangular i s'unta amb nutella i el polsim de nous. S'enrotlla fina que quedi com un braç de gitano. Es deixa un extrem (2-3 dits) sense tallar i la resta es talla per la meitat fins el final de la massa. Es fa la forma de trena i s'ajunten les dos puntes (a la pàgina web velocitat cuchara es veu en imatges el procés). Si es vol que quedi el mig un forat, es posa un got de vidre abans d'anar al forn. Es pre-calenta el forn a 200º calor a dalt i a baix i s'introdueix la massa el forn durant 20 minuts.
Tot seguit, s'agafa la clara d'ou i es bat una mica i s'afegeix 50g de sucre glass i es barreja. S'agafa un pinzell i s'unta la massa pel cim per tal que brilli el brioix. Com que el brioix era per pasqua, vaig afegir un conill de xocolata, plumes i pollets, típic i tòpic.
![]() |
Brioix trenat de nutella i nous |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada