dissabte, 30 d’abril del 2016

EMULSIÓ DE PATATA AMB POP

Aquest pica-pica el van cuinar a l'únic curs de ttermomix que he anat i de seguida vaig pensar que el faria un dia a casa. Doncs ha arribat el dia i ha encantat als convidats. És fàcil de cuinar, original i boníssim.

INGREDIENTS (18-20 vasets):

Per l'emulsió de patata:
- 1,5 l d'aigua
- 2 fulles de llorer
- sal al gust
- 500g de patata
- 200ml de nata per cuinar
- 30ml d'oli d'oliva
- pebre 
- 400g de pop cuit
Per l'oli de pimentó:
- 80g d'oli d'oliva
- una cullerada de pimentó dolç
- 1/2 cullerada de pimentó picant (opcional)
- sal al gust
- sal maldón

ELABORACIÓ:

Per preparar la patata, es posa al vas l'aigua amb el llorer i es bull 12 minuts/100º/velocitat 1. 
S'afegeix la sal, es col·loca el cistell al vas i s'hi posen les patates pelades i tallades a trossos. Es cou 20 minuts/varoma/velocitat 1. En acabar el temps, es treu el cistell i es tira l'aigua. 
Tot seguit, es tiren les patates al vas i s'afegeix la nata, el pebre i l'oli i es programa 3 minuts/70º/velocitat 4. L'emulsió ja està preparada i es pot servir en els diferents vasets (amb una mànega pastelera o amb una cullera anant més en compte). En cas que no el volgueu servir en el mateix moment, es deixa refredar a temperatura ambiental i es posa a la nevera. 
Abans de servir, es talla el pop a rodanxes i es posa un tall a cada vas. Mentrestant, es fa l'oli de pimentó incorporant l'oli al vas i programant 1 minut/100ª/velocitat 1. S'afegeix el pebre dolç, el picant i la sal i es mescla 10 segons/velocitat 3. Es tira una mica d'oli pel cim del pop. 
Aquest pica-pica es menja una mica calent, per tant en cas que hàgiu fet la patata el dia abans escalfar el microones i afegir un polssim de sal maldón abans de menjar. 

Emulsió de patata amb pop


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada