dissabte, 2 d’abril del 2016

PANNA COTTA AMB SALSA DE MADUIXES

Mare meva quines postres!! Són molt fàcils de fer però necessiten un temps a la nevera i per tant no es poden fer al moment. El contrast de la panna cotta amb la salsa de maduixa és boníssim. Es pot posar amb flamets i es guarda al congelador per altres àpats.

INGREDIENTS (9 flams aproximadament):

Per la panna cotta:
- 400g de llet
- 400g de nata líquida per muntar
- 30g de sucre vainillat
- 60g de sucre
- 7 fulles de gelatina neutra (12g)
Per la salsa:
- Maduixes congelades (1/4 del paquet)
- Suc de mitja llimona petita
- 50g de sucre

ELABORACIÓ:

Es deixen descongelar les maduixes en un plat. Es posen tots els ingredients de la panna cotta menys la gelatina i es programa 10 minuts/90º/velocitat cullera. Es deixa reposar una estona i s'afegeix la gelatina prèviament remullada amb aigua de l'aixeta per tal que quedi tova. Es tira la gelatina al vas i es programa 1 minut/90º/velocitat 3,5.
Es serveix amb flameres i es deixa refredar a la nevera. Mentrestant es fa la salsa aixafant les maduixes amb una forquilla fins la textura que més us agradi, en el meu cas amb una mica de grumolls. Es posa en una cassoleta a foc baix i s'hi tira el suc de mitja llimona i el sucre. Es va remenant i si queda molt espuma es treu una mica. Es va movent amb una espàtula i quan agafi la textura realitzada es pot parar el foc.
En el moment de servir, es treu la panna cotta de la flamera i es posa en un plat i s'hi vessa una mica de salsa pel cim.
En cas de no servir tots els flams, es pot agafar 2 fulles més de gelatina remullades amb aigua i es tiren a la salsa de maduixa prèviament escalfada i es posa al cim dels flams un cop quallada la panna cotta, així tenim la salsa incorporada per la propera vegada que ens els volem menjar.


Panna cotta amb salsa de maduixes


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada