dilluns, 18 d’abril del 2016

PASTÍS FRED DE CARBASSÓ GRATINAT AMB LACTONESA I PINYONS

Aquest cap de setmana he provat mols plats nous i aquest n'és un. És un menjar per dies com aquests en què ja ha arribat la caloreta. Es pot fer el dia abans i deixar refredar a la nevera i abans de servir fer la salsa per anar al forn a gratinar.

INGREDIENTS:

- 400g de carbassó
- 400g de ceba
- 60g d'oli d'oliva
- 5 ous
- 100ml de nata per cuinar
- 1 culleradeta de sal
- polsim de pebre
- 800ml d'aigua
- mantega per untar el motlle
- 150ml d'oli de gira-sol
- 1 gra d'all petit
- 75ml de llet
- polsim de sal
- 1/4 de suc d'una llimona
- pinyons al gust

ELABORACIÓ:

Es posa el carbassó al vas tallat a rodanxes i es tritura 5 segons/velocitat 4. Es reserva en un bol. S'hi posa la ceba a quarts i es tritura 5 segons/velocitat 4. Es col·loca la papallona i s'hi tira l'oli i es sofregeix 15 minuts/varoma/velocitat 1. Mentrestant s'unta el motlle d'alumini per anar al varoma amb una mica de mantega.
Tot seguit, s'afegeix el carbassó i es programa 20 minuts/varoma/velocitat 1 i es treu la papallona. S'afegeix els ous, la nata, la sal i el pebre i es barreja 10 segons/velocitat 3. Es posa la barreja en el motlle i es tapa amb paper de film. Es posa el motlle a la plata varoma i es cobreix amb paper d'alumini per tal que aguanti l'aigua del vapor i al cim la tapa. Es posa al vas l'aigua (prèviament rentat) i al cim el varoma i es programa 45 minuts/varoma/velocitat 2. Es retira del varoma i es deixa refredar.
Per fer la salsa, es posa al vas la llet, la sal, el gra d'all i es programa 1 minut/37º/velocitat 5. Torneu a programa 3 minuts/37º/velocitat 5 i sense treure el cubilet aneu incorporant l'oli pel bocal. S'afegeix la llimona i es barreja uns segons a velocitat 5.
S'escalfa el forn a 200º per gratinar. Es desemmotlla el pastís en una plata per anar al forn i s'afegeix la salsa de gratinar amb els pinyons pel cim i es gratina uns 5-10 minuts, fins que quedin daurats.

Pastís de carbassó fred




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada