dijous, 21 d’abril del 2016

MENJAR BLANC

Aquestes postres són típiques del Delta de l'Ebre. El passat cap de setmana vam fer un sopar ambientat del delta i no podien faltar aquestes postres. Són com unes natilles però amb gust de canyella i sense ou.

INGREDIENTS:

- 200g d'ametlla marcona crua
- 60g d'arròs
- 150g de sucre
- 500ml de llet
- Pell d'una llimona
- Rama de canyella
- sal

ELABORACIÓ:

Es posa l'arròs al vas i es programa 60 segons/velocitat 5-10  fins que quedi una textura de farina. Es reserva i s'hi posen les ametlles i es tritura 60 segons/velocitat 5-7. S'afegeix el sucre, la llet, la pell d'una llimona, la rama de canyella i un polsim de sal. Es cou durant 20 minuts/90º/velocitat cullera. Es deixa reposar en el mateix vas i es cola amb el cistell i els ingredients que queden al cistell s'exprimeixen amb la espàtula. Es col·loca el líquid al vas i s'acaba de tritura 2 minuts/velocitat 10.
Es programa 10 minuts/90º/velocitat 3 i es va afegint la farina d'arròs pel bocal. Abans que es refredi, es posen en platets i es deixen refredar a la nevera. Abans de servir, s'afegeix canyella en pols pel cim.

Menjar blanc


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada