dilluns, 4 de juliol del 2016

GRATINAT DE BACALLÀ AMB PASTANAGA I CEBA

Si no us agrada gaire el bacallà, aquesta és una bona manera de cuinar-lo. Acompanyat d'una bona amanida és un plat perfecte per un dissabte o diumenge. 

INGREDIENTS (3-4 persones)
- 70g d'oli d'oliva
- 200g de ceba
- 200g de pastanaga
- 2 grans d'all
- 500g de bacallà dessalat i esqueixat
- 50g de pa
- 50ml de llet
- Bosseta de patates fregides

Per la beixamel:
- 300ml de llet
- 200ml de nata per cuinar
- 60g de farina de rebosteria
- sal, nou moscada i pebre negre
- 2-3 cullerades de pa ratllat

ELABORACIÓ:

Es posa la ceba, els alls, la pastanaga i oli al vas i es trosseja 10 segons/velocitat 5. Es situa el recipient varom al cim amb el bacallà i es programa 15 minuts/varoma/velocitat cullera. Mentrestant, s'agafa un bol i s'hi posa la llet amb el pa.
Un cop acabat el temps, es treu el varoma i es torna a programar 5 minuts/varoma/velocitat cullera i mentrestant s'esmicola el bacallà. 
Tot seguit, s'afegeix el bacallà i el pa mullat amb oli a dins el vas i es barreja 5 segons/velocitat 3. S'aboca en una plata transparent per anar al forn i al cim s'hi tira la bosseta de patates fregides (jo no la vaig posar tota, segons el gust). 
Es preescalfa el forn a 180º.
Mentrestant, es fa la beixamel. Sense rentar el vas, s'hi posa la llet, la nata, la farina, la mantega, la sal, el pebre i la nou moscada i es barreja 5 segons/velocitat 4. I després, es programa 8 minuts/90º/velocitat 3. S'aboca la beixamel pel cim de les patates amb uns trossets més de mantega i el pa ratllat i es posa la plata al forn uns 10 minuts a 180º. 


Gratinat de bacallà amb pastanaga i ceba


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada