INGREDIENTS (4-5 persones):
Fumet de peix:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi8orA5H9bkVSQhyphenhyphenA_QGjqW8EbtM2iEddvMn4GWI_gM__8Lm_LSWz0m3AqhwkPstaR0lc5FGYtpHP-iN30VkhTBVTNGzGE55qSSUti-gTQrwzQNkvxCMdB1U72NMyHZf2q6xJ05tBKqIA/s200/thermomix.jpg)
- 50ml d'oli d'oliva
- 700ml d'aigua
- 1kg de musclos
Sofregit:
- 80g de ceba
- 2 dents d'all
- 100g de tomàquet triturat natural
- 80ml d'oli d'oliva
Arròs:
- 250g de calamars
- una culleradeta de pimentó dolç
- una culleradeta de sal
- 300g d'arròs
- 200g de cervesa (moritz en el meu cas)
- una culleradeta de cayena
ELABORACIÓ:
Pel fumet de peix, es pelen les gambes i es reserva en un plat el cos. La closca i el cap es posen al vas amb l'oli i es programa 5 minuts/100º/velocitat 1. Mentrestant, es netegen els musclos i es posa en una olla fins que s'obri la closca. També, es pot posar al recipient varoma i posar-lo al cim del vas en tot el procés fins que s'obri la closca.
S'afegeix l'aigua al vas i programa 8 minuts/varoma/velocitat 1. Es tritura 15 segons/velocitat 5. Es cola el fumet i es reserva. Es neteja el vas pels passos següents.
Pel sofregit i l'arròs, es posa la ceba, els alls i el tomàquet al vas i es tritura 6 segons/velocitat 5. Es reserva en un bol. Es posa l'oli al vas i es calenta durant 5 minuts/100º/velocitat 1. S'afegeixen els calamars a trossos i es sofregeix 5 minuts/varoma/velocitat 1. Tot seguit, s'afegeixen les verdures reservades del bol i es torna a programar 5 minuts/100º/velocitat 1. S'incorpora el pimentó dolç, la sal i l'arròs. S'ofega 3 minuts/varoma/gir a l'esquerra/velocitat cullera. S'hi tira la cerveza i el fumet calent fins a completar 900ml de líquid. També, s'afegeix la cayena i les gambes, s'acaba de comprovar el punt de sal, i es cou l'arròs durant 13 minuts/100º/gir a l'esquerra/velocitat cullera. Es posa en una plata i es tiren els musclos pel cim.
![]() |
Arròs amb marisc i cervesa |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada