dilluns, 16 de gener del 2017

ARRÒS AMB MARISC I CERVESA

Un altre arròs deliciós! És que els arrossos amb la thermomix sempre queden fantàstics... També, és la primera vegada que faig el fumet de peix, però si us voleu saltar aquest pas, compreu un envàs de caldo de peix.

INGREDIENTS (4-5 persones):

Fumet de peix:
- 250g de gambes
- 50ml d'oli d'oliva
- 700ml d'aigua
- 1kg de musclos

Sofregit:
- 80g de ceba
- 2 dents d'all
- 100g de tomàquet triturat natural
- 80ml d'oli d'oliva

Arròs:
- 250g de calamars
- una culleradeta de pimentó dolç
- una culleradeta de sal
- 300g d'arròs
- 200g de cervesa (moritz en el meu cas)
- una culleradeta de cayena

ELABORACIÓ:

Pel fumet de peix, es pelen les gambes i es reserva en un plat el cos. La closca i el cap es posen al vas amb l'oli i es programa 5 minuts/100º/velocitat 1. Mentrestant, es netegen els musclos i es posa en una olla fins que s'obri la closca. També, es pot posar al recipient varoma i posar-lo al cim del vas en tot el procés fins que s'obri la closca.
S'afegeix l'aigua al vas i programa 8 minuts/varoma/velocitat 1. Es tritura 15 segons/velocitat 5. Es cola el fumet i es reserva. Es neteja el vas pels passos següents.
Pel sofregit i l'arròs, es posa la ceba, els alls i el tomàquet al vas i es tritura 6 segons/velocitat 5. Es reserva en un bol. Es posa l'oli al vas i es calenta durant 5 minuts/100º/velocitat 1. S'afegeixen els calamars a trossos i es sofregeix 5 minuts/varoma/velocitat 1. Tot seguit, s'afegeixen les verdures reservades del bol i es torna a programar 5 minuts/100º/velocitat 1. S'incorpora el pimentó dolç, la sal i l'arròs. S'ofega 3 minuts/varoma/gir a l'esquerra/velocitat cullera. S'hi tira la cerveza i el fumet calent fins a completar 900ml de líquid. També, s'afegeix la cayena i les gambes, s'acaba de comprovar el punt de sal, i es cou l'arròs durant 13 minuts/100º/gir a l'esquerra/velocitat cullera. Es posa en una plata i es tiren els musclos pel cim.


Arròs amb marisc i cervesa




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada