dilluns, 2 de gener del 2017

PATÉ D'ALBERGÍNIA

Aquest paté és deliciós per aquests dies de festes de Nadal. Heu d'anar en compte amb el comí, nosaltres en vam posar molt i molt poc perquè el trobem massa fort de gust.

INGREDIENTS:

- 2 albergínies grosses
- 2 dents d'alls petits
- 25ml d'oli d'oliva
- 10ml de suc de llimona
- 40g de sèsam
- comí
- 1 culleradeta de sal

Per decorar:
- un raig d'oli d'oliva
- un polsim de pebre vermell dolç
- un polsim de pebre vermell picant

ELABORACIÓ:

Es posen les albergínies al microones uns 20 minuts a màxima potència. Sinó, es poden fer el forn però més temps, uns 30 minuts, i a 200º. Es deixa refredar i es treu la carn de dins. Es posa aquesta carn al vas amb les dents d'all, l'oli d'oliva, el suc de la llimona, el sèsam, el comí i la culleradeta de sal. Es tritura 1 minut/velocitat 5-10. Heu de mirar que no quedi enganxat a la paret del vas i no trituri. En cas que sigui així, ho aneu baixant amb l'espàtula i torneu a programar uns segons més. Es posa a la nevera unes 2h per agafar consistència i a més, es nota més el gust passat aquest temps. Es serveix en un bol i en el moment de posar a la taula, es tira un raig d'oli amb un polsim de pebre vermell dolç i picant. Es pot tirar quatre pipes pel cim.
Aquest pica-pica el vaig acompanyar amb torradetes de foie i melmelada de figues.


Torradetes de paté d'albergínies i torradetes de foie amb melmelada de figues


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada