- 6 carxofes
- 100g de ceba tendra
- 40ml d'oli d'oliva
- 700ml d'aigua
- 1 culleradeta de sal
- 30g de mantega (opcional)
ELABORACIÓ:
Es neteja les carxofes i es treuen les fulles externes i es tallen les puntes. Es posen en un bol amb aigua amb el suc de mitja llimona per tal que no s'oxidin.
Es posa la ceba tendra i l'oli d'oliva al vas i es tritura 4 segons/velocitat 5. Es sofregeix 8 minuts/varoma/velocitat cullera. Tot seguit, s'incorpora l'aigua, la sal i els cors de les carxofes i es programa 25 minuts/varoma/velocitat 1. Quan acabi, es deixa refredar uns minuts i es tritura 2 minuts/velocitat 5-10. Si veieu que falta una mica d'aigua, n'afegiu i tot seguit torneu a programar uns segons/velocitat 5-10.
En cas d'afegir mantega, que no ha estat el meu cas, s'emulsiona 30 segons/velocitat 4.
![]() |
Crema de carxofa |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada