INGREDIENTS (2-3 persones):
Picada:
- 1 llesca de pa de motlle
- 12 ametlles
- 2 dents d'all (laminat)
- oli d'oliva
La resta de la sarsuela:
- 150g de ceba
- 75g de pebrot verd
- 3 dents d'all
- 40g d'oli d'oliva
- 100g de tomàquet triturat natural
- sal
- pebre negre i blanc
- polsim farigola
- 2 rodanxes de lluç
- 3 rodanxes de rap
- 50g de conyac
- 6 gambes grosses
- grapat de musclos
- grapat de cloïsses
- 2 fulles de llorer
- 400g de caldo de peix
ELABORACIÓ:
Per la picada, s'agafa una paella i s'hi posen aquests ingredients, el pa de motlle a trossos, i es fregeix fins que quedi un toc daurat el pa i l'all. Es pica en el morter i es reserva.
Es pica la ceba, el pebrot i els alls al vas programant 2 segons/velocitat 5. Es baixen els ingredients de la paret, s'incorpora l'oli i es sofregeix 8 minuts/varoma/velocitat 1. S'afegeix el tomàquet, la sal, el pebre negre i blanc, el conyac i la farigola i es programa 5 minuts/varoma/velocitat 2 sense cubilet per tal que l'alcohol s'evapori.
Mentrestant, es col·loca les rodanxes de peix amb sal, pebre i les fulles de llorer al varoma i a la safata el grapat de cloïsses, musclos i gambes tal i com la foto indica. Es reserva.
S'afegeix el caldo de peix, la picada i la sal. Es col·loca el varoma i el recipient al cim amb la tapa i es programa 22 minuts/varoma/velocitat 3.
Un cop acabat, es posa tot a una paella fonda i es reserva fins el moment de servir. Abans, es cuina a foc lent fins que sigui calent i acabi d'agafar el gust i la consistència necessària.
![]() |
Sarsuela de peix |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada